Kompletní balení, nový produkt, papírová krabička poškozená při přepravě.
Aeropress je skvělý přístroj pro přípravu překapávané kávy. Hlavní pozitiva: kombinuje výhody french pressu a dripperu, přípraví výbornou filtrovanou kávu do minuty, vyrobený ze zdravotně nezávadného plastu.
Kompletní balení, nový produkt, papírová krabička poškozená při přepravě.
Ruční kávovar Aeropress je skvělý přístroj pro přípravu překapávané kávy. Je lehký a příprava kávy je v něm velice jednoduchá. Proto je šikovným pomocníkem při přípravě kávy na cestách, či pod stanem, kde Vám k přípravě kávy bude stačit jen horká voda. Jak na přípravu kávy k Aeropressu?
Připravíme si čerstvě upraženou / čerstvě namletou kávu (17g ), horkou vodu (275 ml) a Aeropress.
Vybereme jeden z Aeropress filtrů, a umístíme jej do spodní části černého víka. Můžeme také použít papírový filtr, který si nejdříve namočíme. Poté zašroubujeme.
Při přípravě kávy si můžete vybrat ze dvou metod: Při klasické metodě položíme Aeropress filtrem na hrníček a požadované množství čerstvě namleté kávy nasypeme do plastové nádoby. Nalijeme do plastové nádoby horkou vodu (80-85 °C) po rysku č. 2. Vodu a kávu mícháme míchátkem po dobu 10 sekund. Vložíme píst s gumovým koncem, který před použitím lehce navlhčíme a stlačíme celý obsah do hrníčku.
Při obrácené metodě budeme používat aeropress obráceně. Aeropress postavíme na píst a do horní nádoby přidáme čerstvě namletou kávu a zalijeme horkou vodou. Nejdříve nalijeme do nádoby jen malé množství vody a důkladně promícháme. Poté dolijeme vodu až po okraj. Necháme extrahovat po dobu cca 20-30 sekund. Zašroubujeme sítko s filtrem a rychlým pohybem Aeropressem otočíme na připravený hrníček. Poté Aeropress stlačíme a vyprázdníme celý obsah do šálku.
Rady:
Pokud je pro Vás káva příliš hořká, zkuste ji namlít o trochu hruběji a zvyšte poměr kávy/vody. Po každém použití plastovou nádobu a gumový píst propláchněte čistou vodou.
Vyhněte se mytí v myčce na nádobí.
Opravdu chcete vyprázdnit košík?